Hydrolizowane drożdże piwne – trzoda, bydło, drób
16.08.2017
Produkt: 85-04 HP 420 WIMA Premium brew
Opis: Hydrolizowane drożdże piwne
Materiał paszowy powstały z martwych komórek drożdży, pozostałość po procesach fermentacyjnych w produkcji piwa z substratu jęczmiennego. Ich wysoka wartość pokarmowa wynika z zawartości składników pokarmowych takich jak białko ( lizyna, treonina), witaminy z grupy B oraz witaminy A i E. Drożdże zawierają ponadto mnóstwo składników aktywnych biologicznie np. enzymów działających probiotycznie, oraz substancji zapachowych które poprawiają pobranie paszy. Drożdże działają stabilizująco na pH i przemiany w żwaczu.
Drożdże paszowe to doskonały, pełnowartościowy materiał paszowy o bardzo wysokiej zawartości białka ok. 43%.
Drożdże piwne paszowe mogą być stosowane w żywieniu wszystkich grup zwierząt.
drożdże paszowe -pełen skład aminokwasowy
Zalety produktu:
- źródło bardzo strawnego białka bogatego w aminokwasy
- naturalne źródło witamin z grupy B
- wysokie właściwości probiotyczne
- obniża ilość zaburzeń w procesie trawienia oraz reguluje równowagę fizjologiczną jelit
- reguluje gospodarkę kwasową żołądka i jelit
- zwiększa pobranie paszy
Dawkowanie dzienne:
lochy 25-50 kg/tonę paszy
tuczniki 20-50g
prosięta 25-50 kg/tone paszy
byki 50-100g/dzień
cielęta 20-50g/dzień
krowy mleczne 100-200g (30-40 kg/tonę paszy)
Poniżej ciekawy artykuł: