Hydrolizowane drożdże piwne – trzoda, bydło, drób

16.08.2017

Produkt: 85-04 HP 420 WIMA Premium brew

Opis: Hydrolizowane drożdże piwne

Materiał paszowy powstały z  martwych komórek drożdży, pozostałość po procesach fermentacyjnych w produkcji piwa z substratu jęczmiennego. Ich wysoka wartość pokarmowa wynika  z zawartości składników pokarmowych takich jak białko ( lizyna, treonina), witaminy z grupy B oraz witaminy A i E. Drożdże zawierają ponadto mnóstwo  składników aktywnych biologicznie np. enzymów działających probiotycznie, oraz substancji zapachowych które poprawiają pobranie paszy. Drożdże działają stabilizująco na pH i przemiany w żwaczu.

Drożdże paszowe to doskonały, pełnowartościowy materiał paszowy o bardzo wysokiej zawartości białka ok. 43%.

Drożdże piwne paszowe mogą być  stosowane w żywieniu wszystkich grup zwierząt.

brew 2 mini

Hydrolizowane drożdże piwne

 

drożdże paszowe -pełen skład aminokwasowy

 

Zalety produktu:

  • źródło bardzo strawnego białka bogatego w aminokwasy
  • naturalne źródło witamin z grupy B
  • wysokie właściwości probiotyczne
  • obniża ilość zaburzeń w procesie trawienia oraz reguluje równowagę fizjologiczną jelit
  • reguluje gospodarkę kwasową żołądka i jelit
  • zwiększa pobranie paszy

Dawkowanie dzienne:

lochy 25-50 kg/tonę paszy

tuczniki 20-50g

prosięta 25-50 kg/tone paszy

 

byki 50-100g/dzień

cielęta 20-50g/dzień

krowy mleczne 100-200g (30-40 kg/tonę paszy)

Poniżej ciekawy artykuł:

http://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/trzoda-chlewna/drozdze-paszowe-poprawia-wyniki-produkcyjne-trzody,54390.html

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług oraz zgodnie z Polityką Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. Informacje o polityce bezpieczeństwa danych osobowych znajdziesz w dokumencie Klauzula Informacyjna RODO.